Retningslinjer for påsætning mv. i Kreds 6

Så er vi klar med retningslinjer for den kommende sæson omkring påsætning af dommere:
Der er link til emner omkring:
Forhåndsafbud, dommervagtordningen, afbud på hverdage, tilsigelse til kampe, tilgængelighed i Håndoffice, SMS fra systemet, afbud/ aflysning af kampe, manglende hold, diæt, udbetaling af kørsel og dommerhonorar og dommernes upartiskhed.

Samme link vil også blive placeret under menupunktet: Til kampen

Retningslinjer mv.

Memory Lane da Håndbolddommerklubben Østjylland fejrede 50 års jubilæum

Der var store forventninger da dagen kom, hvor HKØ kunne fejre det længe ventede jubilæum på Bjerre Kro: Fredag den 8. september 2017. Receptionen startede kl. 16.00, og der var stor gensynsglæde, da gamle dommerkollegaer efter mange år mødte hinanden igen og kunne udveksle historier fra gamle dage. Håndboldklubberne og forbundet var også repræsenteret, og der blev takket for de mange gaver dommerklubben modtog.

DSC_4354
Formand for Håndbolddommerklubben Østjylland, Mike Thygesen holder sin jubilæumstale flankeret af: Kent Nikolajsen, Georg Danielsen, Anker Nielsen, Henrik Bak og Leif Andersen.

Efter beretningen er der indsat billeder fra festen. Der kan skiftes mellem de to kataloger nederst på siden.
Du kan desuden linke til Benny Andersens billeder: HER og Dans billeder: HER

Torben Løvborg og Henrik Bak fra HKØs bestyrelse registrerede de 70 deltagere til receptionen, så man var sikker på, at alle fik et eksemplar af jubilæumsbogen, der var løbet op på 100 sider. Inden for i de hyggelige lokaler tog formand Mike Thygesen og næstformand Ole Futtrup imod de mange gæster, der blev beværtet på bedste måde med sandwich og drikkevarer ad libitum. Dagnæs HK, Gedved IF, HSR og Klakring var repræsenteret sammen med Gunner Knudsen fra Sportssammenslutningen og Idrætsarkivet i Horsens.
Henning Jensen repræsenterede Hulvej Skole, og han faldt hurtig i snak med kulturudvalgsformand i Horsens Kommune, Martin Ravn. Peter Nielsen, der for mange år siden var en talentfuld håndbolddommer repræsenterede som centerleder Det Østjyske Idrætscenter, og han fandt sammen med den mangeårige kampfordeler i HKØ Lars Nielsen.

Dansk Håndbold Forbund støttede flot op omkring arrangementet med Anker Nielsen, der er kasserer i DHF. Kent Nikolajsen, der er formand i JHF deltog sammen med Georg Danielsen, der som central påsætter repræsenterede JHF Kreds 6. Dommerudvalgsformand Henrik Mouritsen tog hele dagen med og deltog både i receptionen og aftenfesten.
Selv om folk kom med deres forskellige ”kasketter” blev de hurtigt ”taget af”, og der blev hygget, grinet og snakket håndbold fra fortiden og nutiden.

Det sjoveste er og bliver de gode historier fra ”Memory Lane”, der tilsyneladende ikke bliver dårligere med årene. På denne fantastiske fredag banker ”Forenings- Danmark” med højeste slagstyrke.

Formand Mike Thygesen holdt tale og indledte med at tale om faglighed, udvikling og fællesskab, det HKØ gerne vil signalere i jubilæumsåret og i fremtiden.

-En håndbolddommerklubs succes skal aflæses på dens evne til at tiltrække og fastholde nye dommere. Dertil har vi brug for fyrtårne og ildsjæle, men det er ikke nok påpegede han.

-Det skal være attraktivt at være dommer, ikke ved at betale mere for den enkelte kamp, men ved at gøre det mere accepteret og beundringsværdigt at være dommer, sagde Mike.

Han sluttede sin tale med at sige, at han selv for alvor kom ind i dommerverdenen, da hans søn Kalle blev uddannet dommer i 2006. Den velskrevne tale blev honoreret med et stort bifald.

To timer i godt selskab går hurtigt, og receptionen sluttede. Gæsterne fra foreningerne skulle hjem til familien og måske starten på Vild med dans, mens dommerne gjorde sig klar til gallafest i det tilstødende lokale. Der blev spillet indmarch, og min gode ven fra Silkeborg Ivan Meic blev så kåd, at han med en albue sendte en stor rødvinsplet på min hvide skjorte. Han blev dog hurtigt tilgivet, da Niels Kromands flinke serveringspersonale fjernede det meste af den med danskvand.
Jørgen Engelbreckt spillede til en af de første dommerfester i slutningen af 60’ erne, og han havde også fået genvalg mange år efter, og han er bestemt ikke blevet ringere med årene.
Middagen var kromad, når den er bedst, en yderst velsmagende fiskeforret efterfulgt af buffet og hjemmelavet is. Ingen tænkte på pølsevognen, der ligger ved siden af Bjerre Kro!

Der blev holdt fine taler. Niels Henning Broch- Mikkelsen gik på som den første og kunne fortælle om dommerklubbens fødsel, hvor han selv sad i den første bestyrelse, og siden blev der et utal af tillidsposter til Niels Henning inden for DHF. Leif Andersen og Benny Andersen bidrog ligeledes til flere historiske brikker, krydret med et par historier. De to æresmedlemmer har lavet et flot arbejde omkring vores jubilæumsskrift, og de modtog begge efter endt tale stående bifald.
Næstformand i HKØ Ole Futtrup fortalte nogle gode historier fra de mange år, der er gået. Herefter gik Jens Rasmussen på. Han er pensioneret journalist og fortalte om arbejdet med vores flotte jubilæumsskrift. Jens er selv tidligere dommer i daværende Horsens Håndbolddommerklub og ville fortælle nogle historier fra dengang. Uheldigvis for Jens havde Ole taget nogle af Jens’ gode historier og pointer. Det tog Jens pænt og holdt en god, men afkortet tale.
Dommerudvalgsformand Henrik Mouritsen holdt en fin tale og takkede HKØ for det arbejde, der bliver udført i klubben herunder det gode samarbejde.

Webmasterens sang med 15 vers blev skyllet godt ned undervejs, og selvom om der var et par dommere, der fik et par ”svinere” med i sangen, skal man huske på, at det er en ære at blive nævnt i en sådan sang, og at det hele jo er kærligt ment. Selv fik jeg også fyret et par historier af og lagde lidt på i dagens anledning.

Efter middagen blev der spillet op til dans af den glimrende Jørgen Engelbreckt. De unge blev lidt højrøstede, da de festede igennem, men det var dem vel ondt. Det er dem, der skal holde det næste runde jubilæum og styre i fremtiden. Der blev serveret natmad, selvfølgelig hotdogs, som dommere kan lide dem.
Kl. 2 sluttede festen, og en bus samlede de Horsens- folk op, der havde holdt ud.
Tak for en fantastisk weekend, der sluttede, da Leif Andersen i anledning af vores jubilæum var i TV SYD søndag aften. Et TV hold fulgte Leif i Rask Mølle Hallen med klip fra en kamp og interviews før og efter kampene.

no images were found

 

 

Leif Andersen i TV SYD søndag den 10. september

07070787-6eb9-4f3e-847b-0e14212683aa(1)

I disse dage fejrer Håndbolddommerklubben Østjylland 50 års jubilæum.

Leif Andersen har været med hele vejen og lidt til. Den 74-årige dommer har nemlig fløjtet håndboldkampe og uddelt to-minutters udvisninger i 54 ½ år. Han har ikke tal på, hvor mange kampe han har dømt, men det er i hvert fald på den gode side af 1.000.
(Kilde: TV SYD)

Læs mere om Leif og se interview fra TV SYD:

Link her