Turen gik til Hamborg og Bundesliga håndbold

Tekst og fotos: Bjarne Hay, webmaster Håndbolddommerklubben Østjylland

Lørdag den 13. maj 2023 var dagen hvor den længe ventede bustur til tysk håndbold fandt sted. Håndbolddommerklubben Østjylland havde fået 70 billetter til kampen mellem Handball Sportverein Hamburg og TSV Lemgo- Lippe
Det blev til en fantastisk tur denne solskinsfyldte forårsdag.

Høj stemning i bussen på vej til Hamborg

HKØs dommere var selvfølgelig indbudt og mødte op, derudover var der mulighed for at samle vores
trofaste sponsorer og dommere udefra, samt venner af huset.

Der var opsamling forskellige steder og turen gik i højt humør sydpå. I bussen var der et pænt informationsniveau, først med alle de ting vi ikke måtte i bussen, men hurtigt med fremadrettet info om alt det der ville vente os til dette heldagsarrangement.

Den tidligere tyske Bundesligadommer Uwe Battefeld, der bor i Ejstrupholm har stået for kontakten til de tysk arrangører, og han deltog også i turen. Han kunne bidrage med et par historier fra “de gode gamle dage” i Bundesligaen.

Meget passende havde man indkaldt en ekspert i tyske kulturelle forhold herunder den tyske bundesliga med vægt på dagens to hold: Hamburg og Lemgo.
Mike Thygesen udrullede de to holds aktuelle tilstand, og det tyske dommersystem med vægt på dagens dommere, blev også vendt. Det var sikker opvisningsstil fra Mikes side, selvom han placerede Lemgos danske spiller Emil Lærke som målmand. Det blev dog hurtigt tilgivet, og den gode stemning fortsatte.

HKØ bød på forfriskninger på hele turen, og der var en tydelig tilfredshed med det høje serviceniveau.

Vores vinsponsor AN Agentur v. Allan Nielsen sørgede for, at deltagerne fik smagsprøver fra det store vinlager på Østerhåbsvej i Horsens.

Derudover gik Riis Tømrer og Snedkerforretning v. Per Jørgensen på banen med et par fornuftige sponsorgaver, der bekom folk vel.

Vi ankom i god tid, så vi hyggede os i solen foran hallen, der blev købt forfriskninger og de gamle historier blev “trukket af stalden” igen.

Klar til kamp: Hamburg mod Lemgo i Sporthalle Hamburg

Man må sige, at de tyske arrangører har styr på en sådan kamp. Det hele spillede i maks lige fra ankomst, afgang og selve afviklingen af kampen. De tyske hotdogs er ikke de bedste, men nødvendige som opladning til kampen.

Vi så frem til, at se de danske spillere på de to hold, først og fremmest bundesliga topscoreren fra Hamburg Kasper U. Mortensen, der har scoret 203 (nu 207) mål i denne sæson.

Før kampen var vi nogle stykker der gik ned for at snakke med Kasper U. Han var flink og virkede fokuseret. Han ramte dog ikke dagen, og scorede kun tre gange på straffekast og et ordinært mål før han forsvandt ud af kampen. De to tidligere GOG spillere Frederik Bo Andersen (Hamburg) og Emil Lærke (Lemgo) scorede henholdsvis 3 og 2 gange, mens den mere ukendte dansker Andreas Magaard tegnede sig for 2 scoringer for Hamburg. Det var dog en lidt skuffende håndboldkamp og ikke danskernes dag.

Jakob Lassen, der tidligere har spillet for BSH var desværre skadet, Lassen havde op til dagens kamp scoret 112 mål og er den næstmest scorende spiller for Hamburg i denne sæson.

Lemgo domminerede kampen og vandt fortjent med 28- 32. Det var tydeligt, at hjemmeholdet savnede den tidligere tyske landsholdsmålmand Johannes Bitter, der var skadet.

Stemningen var rigtig god med 3150 tilskuere i Sporthalle Hamburg.

Dommerne leverede en solid præstation, og vi var nogle der snakkede om den ro, der var omkring deres arbejde hele kampen igennem. Ikke noget med at råbe op hele tiden og kræve en forklaring på alt. Den adfærd kan man ønske overført til den danske liga.
Det var helt tydeligt, at det giver en god afvikling med fokus på håndboldspillet.

Kl. 19.30 vendte vi snuden mod nord, og der var aflæsning af trætte deltagere i Rødekro, Kolding, Hedensted og parkeringspladsen ved Føtex i Horsens.

Tak for en fantastisk opbakning fra dem der deltog i arrangementet. Vi går mod lysere tider, men også med nye tider når den nye region ser dagens lys i forbindelse med den nye sæson.

Lad os håbe på, at vi kan bevare de gode netværk, så der venter nye sociale oplevelser i vores sjove håndbolddommer verden.

OB- møde og hyggeligt dommersamvær fredag den 16. juni i Brædstrup

Så er det snart tid at lukke i Kreds 6 og det sker for dommernes vedkommende ved er arrangement i Brædstrup, hvor der kl. 17.30 køres lovgennemgang og kl. 19.30 er der fælles spisning med overraskelser.

Reserver datoen allerede nu og meld dig til ved samme lejlighed i Haandoffice.

Link til den officielle indbydelse fra JHF Kreds 6: HER

Klar til endnu et opstartsmøde med masser af lovstof og hyggelig snak, stemningsbilledet er fra OB- mødet i 2015 i Hatting.

Generalforsamling og gallamiddag i maritime omgivelser på Horsens Lystbådehavn

Tekst og billeder: Bjarne Hay, webmaster Håndbolddommerklubben Østjylland

Årets generalforsamling i Håndbolddommerklubben Østjylland fredag den 14. april 2023 blev en hyggelig aften på Restaurant Pynten med den ordinære generalforsamling med et 60 års og et 50 års dommerjubilæum. Efterfølgende deltog dommernes påhæng i spisning med dans.

Til spisningen sad de fremmødte ved runde borde med en udsigt til det spirende forår på Horsens Lystbådehavn

Glassene blev fyldt op, og dørene blev lukket, det var tid til årets ordinære generalforsamling. Formand Henrik Bak bød de fremmødte dommere velkommen og bestyrelsens indstilling Leif Andersen påtog sig endnu engang rollen som dirigent for derefter at suspendere forsamlingen. Vi tog fat på uddelingen af de to pokaler og hyldede to jubilarer.

Den første pokal gik til Kalle Thygesen, der er trådt op i EHF dommernes rækker og har dømt sin første landskamp med makkeren Jakob Jæger Pagh. Udover anerkendelsen af starten på Kalles internationale karriere blev kåringen også motiveret med, at han er en rollemodel for vores unge dommere som han gerne giver en hjælpende hånd i øjenhøjde, og han har stadig begge ben på jorden. Pladen er fuld for Kalle, der tidligere i år også tog titlen som årets dommer i Kreds 6.

Per Jørgensen fik den anden pokal, og motivationen fra bestyrelsen var følgende:

“Vi har her en yderst loyal kollega, der altid har været der. Møder op når HKØ kalder, og bestemt tager sin tørn med kampe. Er egentlig fleksibel, men vil helst fløjte lokalt, så den nye automatiske
påsætning er ikke kandidatens opfindelse!
Per nyder samværet og vil selv med sin erfaring gerne have et servicetjek om året, altså en meget engageret håndbolddommer”.

Men vi var ikke færdige med at hædre:
Leif Andersen blev hyldet for 60 år med fløjten, et yderst sjældent jubilæum, hvor der bl.a. blev sagt:

“Kære Leif, du er med dit flotte jubilæum et solidt livstegn på, at det kan lade sig gøre at holde sig fit i en høj alder. Derfor er du et forbillede for de fleste. HKØ ønsker dig et stort tillykke og alt det bedste for dig og din familie i mange år fremover”.

Benny Andersen blev hædret for 50 år på de 20 x 40 meter. Et udpluk af talen til Benny lød:

“Kære Benny, du har netop rundet en yderst flot milepæl som dommer, nemlig hele 50 år. Du er også et forbillede, og du har samtidig vist en god fysik, som fik dig igennem alvorlig sygdom. HKØ og hele den nye region får god brug for dig og dit engagement, så vi vil ønske dig alt det bedste i årene fremover”.

Leif og Benny er æresmedlemmer af HKØ.

Som foreningens vedtægter foreskriver skulle vi igennem de sædvanlige punkter og tilsvarende beretninger.

Formand Henrik Bak sagde, at det har været et stille år, og at man fortsætter det daglige arbejde, der efterhånden drejer sig om sociale arrangementer, og pleje af vores medlemmers interesser.

Ole Futtrup sagde, at vi bakker op om dommerudvalget i den nye “Region Midt”, og vi har tiltro til, at der vil være en god dialog med dem. Vi er trygge ved, at der snart sidder gamle Kreds 6 folk i udvalget.

Håndbolddommerklubben Østjylland fortsætter som forening, og der blev vedtaget en vedtægtsændring, der betyder at der fremadrettet kan optages medlemmer fra det gamle Kreds 6. Vedtægtsændringen lyder:

“Som aktivt og passivt medlem kan optages de af DHF/DGI autoriserede håndbolddommere med gyldigt dommerkort med folkeregister bopæl i det gamle JHF kreds 6 anno 2022”.
Tak til medlemmerne for den gode debat omkring dette punkt.

Jeff Riegels der bliver næstformand i det nye dommerudvalg i regionen tog ordet og gav udtryk for, at man ønsker en god dialog med HKØ, selvom man gerne ser en stor dommerklub for hele regionen.
Han redegjorde for nogle af de udfordringer, som venter: “Dømselvkampe” op til U11 A herunder uddannelse af klubfolk til at dømme kortbanekampe.

Der blev ikke ændret på bestyrelsens sammensætning, da der var genvalg til formand Henrik Bak, Ole Futtrup og Kasper Commerou Pedersen.
Per Fischer og Henrik Sørensen kan kalde sig suppleanter.

Herefter kunne dirigent Leif Andersen lukke generalforsamlingen ned, og det var tid spisning og hyggeligt samvær. Der blev serveret en frisk forret, unghane bryst og pinakotta. Dertil øl, vin og vand ad libitum.
Efter spisningen blev der danset til en lokal spillemand. der blev hygget ved de små borde og stemningen steg hurtigt.

Tak til medlemmerne for opbakningen til vores forening herunder efterfølgende spisning i de smukke rammer på Restaurant Pynten. Vi ses til den store tur til Hamborg lørdag den 13. maj. Her er de røde lamper nu tændt: “Alt udsolgt”

Turen går til bundesliga- håndbold i Hamborg

Horsens den 10. april 2023

Kære venner af Håndbolddommerklubben Østjylland, vi har arrangeret en medlemstur til
bundesligahåndbold i Hamborg, hvor du nu har mulighed for at komme med!
Vi skal se kampen i herrernes bundesliga mellem Hamborg og Lemgo, siddepladser!
Din pris for turen bliver 200 kr. der dækker bus, billet, drikkevarer, chips og kaffe i bussen.
Er du mere sulten er det for egen regning.

Lørdag den 13. maj 2023

Afgang fra Bankager Skolen kl. 11.00 og opsamling ved Hedensted Centeret kl. 11.15
Indkøb ved Fleggaard, kamp kl. 18.30. Husk pas!
Tak til Varmesmeden i Gedved v/ Henrik Rosenberg for det fine sponsorat til turen.
Vi vil ligeledes gerne takke Uwe Battefeld, der har stået for kontakten til håndboldklubben i
Hamborg og herigennem gjort det hele muligt. Uwe deltager selv i turen.
Der er tilmelding til formand Henrik Bak på MobilePay 4701TW, senest om 7 dage.
Først til mølle!

Med venlig hilsen
Bestyrelsen HKØ

På tur til bundesligahåndbold i Flensborg 2015, HKØ – delegationen er på Lars Christiansen- Platz

Turen går til bundesliga- håndbold i Hamborg

Horsens den 3. april 2023

Kære medlemmer i Håndbolddommerklubben Østjylland

Sæt kryds i kalenderen lørdag den 13. maj 2023, hvor der står en bus klar til at fragte os til bundesligahåndbold i Hamborg, hvor vi skal se kampen i herrernes bundesliga mellem Hamburg og Lemgo, og det er siddepladser!

På tur til bundesligahåndbold i Flensborg 2015, HKØ – delegationen er på Lars Christiansen- Platz

Billetterne skal du ikke tænke på. De er hjemtaget, og udleveres ved ankomst i den nordtyske hovedstad. Der vil være drikkevarer, chips og kaffe i bussen. Er du mere sulten er det for egen regning.

Pris for HKØs dommere: kr. 50 – og deres ledsager: kr. 50.

Afgang fra Bankager Skolen kl. 11.00 og opsamling ved Hedensted Centeret kl. 11.15
Indkøb ved Fleggaard, kamp kl. 18.30. Husk pas!

Tak til Varmesmeden i Gedved v/ Henrik Rosenberg for det fine sponsorat til turen.

Fra Varmsmedens hjemmeside kan du læse følgende:

“Varme Smeden Henrik Rosenberg ApS blev etableret den 1. januar 2003.
Virksomheden bygger på 25 års erfaring i VVS-branchen. Kundekredsen omfatter både erhvervs/industri kunder og private kunder i hele Horsens og opland. Vi lever af tilfredse kunder, og arbejder ud fra nøgleordene: Kvalitet, alsidighed, troværdighed og god service.

For os er kvalitet i arbejdet og god dialog med kunderne kerneværdier. Det giver tilfredse kunder og sikrer, at vore løsninger holder i mange år”. Hvis du vil læse mere om firmaet, herunder tage kontakt via firmaets hjemmeside, som du linker til: HER

Vi vil ligeledes gerne takke Uwe Battefeld, der har stået for kontakten til håndboldklubben i Hamborg og herigennem gjort det hele muligt. Uwe deltager selv i turen.

Der er tilmelding til formand Henrik Bak på MobilePay 4701TW senest inden 7 dage.

Først til mølle!

Med venlig hilsen
Bestyrelsen som håber på/ forventer opbakning til turen.

Stemningen er altid i top på vores busture – 2015 turen til bundesligahåndbold i Flensborg var ingen
undtagelse – PÅ GENSYN

Man skal vende sig til ny afregningsform i den nye region 365 DHF Midt

Jeg har i denne weekend prøvekørt det nye afregningssystem for den kommende region, hvor man skal møde op i en hal midt om natten for at få sin afregning. I det her tilfælde fredag nat kl. 02.00 i Brøruphallerne. Jeg sov desværre over mig, fordi jeg skulle se X-faktorfinalen. Jeg ved ikke om Bjarke Kristensen fra Kjellerup kom, men så har han vel taget mit honorar med.

Ellers er pengene er spildt. Hvis man trykker på det røde kort kommer der en grinende påskehare frem, godt fundet på.

God jul Kreds 6

STOR HÆDER TIL KREDS 6 DOMMERE PÅ KREDSGENERALFORSAMLINGEN

Af Bjarne Hay, web-master Håndbolddommerklubben Østjylland

Den sidste kredsgeneralforsamling i JHF Kreds 6s historie blev mandag den 27. marts afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup.

En tydelig stolt Ole Futtrup modtager blomster og en sølvnål. Dommerudvalgsformand Jeff Riegels (tv.) og kredsformand Palle Bækby stod for overrækkelsen
Foto: Benny Andersen

Ole Futtrup modtog JHFs sølvnål efter at have arbejdet for håndboldsporten siden 1980.
Kredsformand Palle Bækby og dommerudvalgsformand Jeff Riegels stod for overrækkelsen og Ole fik bl.a. følgende ord med på vejen:

“Ole er en frivillig foreningsmand, der arbejder for de unge dommere, så de kan få få fantastiske udfordringer og herunder bliver en del af et socialt netværk, der gør det sjovt og udfordrende at være dommer.

Ole har været med til at skabe rollemodeller blandt dommerne, som har været en del af fastholdelsesstrategien”.

Kalle Thygesen er på vej mod at dømme sin første landskamp, det er blevet bemærket af dommerudvalgsformand Jeff Riegels, der kvitterede med at udnævne Kalle Thygesen til årets dommer
Foto: Benny Andersen

Kalle Thygesen fik prisen som årets dommer 2023 og dette blev motiveret med følgende ord fra dommerudvalgsformand Jeff Riegels:

“Kalle startede som dommer som 12 årig efter at have været på regelkursus.
Han har i alle situationer formået at repræsentere håndbolddommersporten på en positiv måde.

Efter 16 års hårdt arbejde er han som ung ligadommer sammen med makkeren Jacob Jäger Pagh blevet udnævnt til EHF dommere. Dette skete i august 2022.

Nu venter den første landskamp mellem Tyskland og Grækenland i EM- kvalen”

Stort tillykke til de to håndbold ambassadører, der blev hædret af kredsgeneralforsamlingen. Næste år tager regionerne over og varsler nye spændende tider.

OTTE DOMMERPAR UDTAGET TIL SLUTSPILLET – EN DOMMER FÅR LYNDEBUT

Skrevet af Jens Jacob Juulsager

For ca. en time siden 21. mar 2023Kl. 15:19

Der er mange garvede navne ved fløjterne i håndboldligaernes slutspil men også en ny kvinde, der har gjort kometkarriere under et ”barselsvikariat”.

Mens landets bedste håndboldhold stadig kæmper en hård kamp for at sikre de sidste pladser i slutspillet, er der nu sat navne på de dommere, der skal sørge for, det hele forløber efter reglerne, når sæsonen går ind i sin afgørende fase.

OVENSTÅENDE ER HENTET FRA DHFS HJEMMESIDE, SÅ SKYND DIG AT SE, HVEM DER ER KOMMET MED. DU SKAL BARE KIKKE: HER

Indkaldelse til generalforsamling

Bestyrelsen har hermed den glæde at indkalde til ordinær generalforsamling på Restaurant Pynten, Horsens fredag den 14.04 2023 kl 17:00.

I år inviteres ægtefæller og kærester med og ankommer, når generalforsamlingen er afviklet.
Generalforsamlingen for Håndbolddommerklubben Østjyllands medlemmer starter kl. 17.00 og er programsat til at slutte kl. 18.20. Fra kl. 18.20 er der spisning: 3 retter med øl, vand og vin ad libitum.

Den frie udskænkning fortsætter til kl. 22.30.
Alt er gratis, men det er nødvendigt med tilmelding til formand Henrik Bak på mail: henrik.bak@lantmannen.com

SU 28.03.2023

Udsigten og maden fås ikke bedre her: Restaurant Pynten i Horsens

Pynten, det tidligere Horsens Sejlklub, ligger smukt på Horsens Lystbådhavn. Herfra er der en fantastisk udsigt ud over Horsens Fjord.
Adressen er: Langelinie 24, 8700 Horsens

Hvis du har lyst til at se lidt nærmere på lokaliteterne, kan du besøge restaurantens hjemmeside: HER

Vel mødt til en fantastisk aften med alt, hvad der “bimler og bamler”

På bestyrelsens vegne
Kasper