Hvem er vi?

Link til HKØs bestyrelse: HER

Vi er lige knap 50 aktive dommere i Håndbolddommerklubben Østjylland, der dømmer 4600 kampe pr. år under Jysk Håndbold Forbund. Der til kommer kampe i DGI, Rask Mølle stævnet i september og andre stævner.

Håndbolddommerklubben Østjylland er den største af dommerklubberne i Kreds 6, efter sammenlægningen af Skanderborg – Ry – og Horsens Håndbolddommer Klub i starten af det nye årtusinde. Håndbolddommerne i det østjyske område har været organiserede siden den 5. september 1967, hvor bl.a. nu tidligere divisionsdommer og borgmester i Horsens Henning Jensen, var en af hovedkræfterne.

Den 8. september 2017 kunne klubben fejre 50 års jubilæum. Dette blev markeret med et jubilæumsskrift, der blev givet til alle dommere og samarbejdspartnere.
Der var arrangeret reception med efterfølgende fest på Bjerre Kro.

Link til beretning fra arrangementet

Vi har i alle årene været arbejdet med forskellige organisationsplaner for på bedst mulig måde, at servicere de håndboldspillende foreninger  værge nye dommere og udvikle dem.

I dag arbejder bestyrelsen i tæt samarbejde med Jydsk Håndbold Forbund, herunder Kreds 6 og DGI, som følger den struktur, der giver den røde tråd helt nede fra de lokale klubber og op til divisionerne. En struktur der i dag gør det muligt, for unge dommertalenter, at nå ud i Europa som 25 årig, med alle de store oplevelser der følger med.
I skrivende stund er klubbens højstrangerende dommere Jakob Falkenberg Hansen og Kalle Thygesen, der dømmer i Herreligaen.
Der er dog også nye talenter på vej.

Det at virke som håndbolddommer, giver din fritid et lærerigt indhold. Der er udvikling i at være håndbolddommer, du får motion, og der tilbydes et væld af kursusmuligheder fra kropssprog, kommunikation og stress, for at nævne nogle.

Bestyrelsen i HKØ er ansvarlig for hjemmesiden, men den daglige administration varetages af webmaster Bjarne Hay og teknisk support udføres af Kasper Commerou Pedersen.  Gode ideer herunder hjælp til at rette fejl på siden modtages gerne.