Generalforsamling og gallamiddag i maritime omgivelser på Horsens Lystbådehavn

Tekst og billeder: Bjarne Hay, webmaster Håndbolddommerklubben Østjylland

Årets generalforsamling i Håndbolddommerklubben Østjylland fredag den 14. april 2023 blev en hyggelig aften på Restaurant Pynten med den ordinære generalforsamling med et 60 års og et 50 års dommerjubilæum. Efterfølgende deltog dommernes påhæng i spisning med dans.

Til spisningen sad de fremmødte ved runde borde med en udsigt til det spirende forår på Horsens Lystbådehavn

Glassene blev fyldt op, og dørene blev lukket, det var tid til årets ordinære generalforsamling. Formand Henrik Bak bød de fremmødte dommere velkommen og bestyrelsens indstilling Leif Andersen påtog sig endnu engang rollen som dirigent for derefter at suspendere forsamlingen. Vi tog fat på uddelingen af de to pokaler og hyldede to jubilarer.

Den første pokal gik til Kalle Thygesen, der er trådt op i EHF dommernes rækker og har dømt sin første landskamp med makkeren Jakob Jæger Pagh. Udover anerkendelsen af starten på Kalles internationale karriere blev kåringen også motiveret med, at han er en rollemodel for vores unge dommere som han gerne giver en hjælpende hånd i øjenhøjde, og han har stadig begge ben på jorden. Pladen er fuld for Kalle, der tidligere i år også tog titlen som årets dommer i Kreds 6.

Per Jørgensen fik den anden pokal, og motivationen fra bestyrelsen var følgende:

“Vi har her en yderst loyal kollega, der altid har været der. Møder op når HKØ kalder, og bestemt tager sin tørn med kampe. Er egentlig fleksibel, men vil helst fløjte lokalt, så den nye automatiske
påsætning er ikke kandidatens opfindelse!
Per nyder samværet og vil selv med sin erfaring gerne have et servicetjek om året, altså en meget engageret håndbolddommer”.

Men vi var ikke færdige med at hædre:
Leif Andersen blev hyldet for 60 år med fløjten, et yderst sjældent jubilæum, hvor der bl.a. blev sagt:

“Kære Leif, du er med dit flotte jubilæum et solidt livstegn på, at det kan lade sig gøre at holde sig fit i en høj alder. Derfor er du et forbillede for de fleste. HKØ ønsker dig et stort tillykke og alt det bedste for dig og din familie i mange år fremover”.

Benny Andersen blev hædret for 50 år på de 20 x 40 meter. Et udpluk af talen til Benny lød:

“Kære Benny, du har netop rundet en yderst flot milepæl som dommer, nemlig hele 50 år. Du er også et forbillede, og du har samtidig vist en god fysik, som fik dig igennem alvorlig sygdom. HKØ og hele den nye region får god brug for dig og dit engagement, så vi vil ønske dig alt det bedste i årene fremover”.

Leif og Benny er æresmedlemmer af HKØ.

Som foreningens vedtægter foreskriver skulle vi igennem de sædvanlige punkter og tilsvarende beretninger.

Formand Henrik Bak sagde, at det har været et stille år, og at man fortsætter det daglige arbejde, der efterhånden drejer sig om sociale arrangementer, og pleje af vores medlemmers interesser.

Ole Futtrup sagde, at vi bakker op om dommerudvalget i den nye “Region Midt”, og vi har tiltro til, at der vil være en god dialog med dem. Vi er trygge ved, at der snart sidder gamle Kreds 6 folk i udvalget.

Håndbolddommerklubben Østjylland fortsætter som forening, og der blev vedtaget en vedtægtsændring, der betyder at der fremadrettet kan optages medlemmer fra det gamle Kreds 6. Vedtægtsændringen lyder:

“Som aktivt og passivt medlem kan optages de af DHF/DGI autoriserede håndbolddommere med gyldigt dommerkort med folkeregister bopæl i det gamle JHF kreds 6 anno 2022”.
Tak til medlemmerne for den gode debat omkring dette punkt.

Jeff Riegels der bliver næstformand i det nye dommerudvalg i regionen tog ordet og gav udtryk for, at man ønsker en god dialog med HKØ, selvom man gerne ser en stor dommerklub for hele regionen.
Han redegjorde for nogle af de udfordringer, som venter: “Dømselvkampe” op til U11 A herunder uddannelse af klubfolk til at dømme kortbanekampe.

Der blev ikke ændret på bestyrelsens sammensætning, da der var genvalg til formand Henrik Bak, Ole Futtrup og Kasper Commerou Pedersen.
Per Fischer og Henrik Sørensen kan kalde sig suppleanter.

Herefter kunne dirigent Leif Andersen lukke generalforsamlingen ned, og det var tid spisning og hyggeligt samvær. Der blev serveret en frisk forret, unghane bryst og pinakotta. Dertil øl, vin og vand ad libitum.
Efter spisningen blev der danset til en lokal spillemand. der blev hygget ved de små borde og stemningen steg hurtigt.

Tak til medlemmerne for opbakningen til vores forening herunder efterfølgende spisning i de smukke rammer på Restaurant Pynten. Vi ses til den store tur til Hamborg lørdag den 13. maj. Her er de røde lamper nu tændt: “Alt udsolgt”

Turen går til bundesliga- håndbold i Hamborg

Horsens den 10. april 2023

Kære venner af Håndbolddommerklubben Østjylland, vi har arrangeret en medlemstur til
bundesligahåndbold i Hamborg, hvor du nu har mulighed for at komme med!
Vi skal se kampen i herrernes bundesliga mellem Hamborg og Lemgo, siddepladser!
Din pris for turen bliver 200 kr. der dækker bus, billet, drikkevarer, chips og kaffe i bussen.
Er du mere sulten er det for egen regning.

Lørdag den 13. maj 2023

Afgang fra Bankager Skolen kl. 11.00 og opsamling ved Hedensted Centeret kl. 11.15
Indkøb ved Fleggaard, kamp kl. 18.30. Husk pas!
Tak til Varmesmeden i Gedved v/ Henrik Rosenberg for det fine sponsorat til turen.
Vi vil ligeledes gerne takke Uwe Battefeld, der har stået for kontakten til håndboldklubben i
Hamborg og herigennem gjort det hele muligt. Uwe deltager selv i turen.
Der er tilmelding til formand Henrik Bak på MobilePay 4701TW, senest om 7 dage.
Først til mølle!

Med venlig hilsen
Bestyrelsen HKØ

På tur til bundesligahåndbold i Flensborg 2015, HKØ – delegationen er på Lars Christiansen- Platz

Turen går til bundesliga- håndbold i Hamborg

Horsens den 3. april 2023

Kære medlemmer i Håndbolddommerklubben Østjylland

Sæt kryds i kalenderen lørdag den 13. maj 2023, hvor der står en bus klar til at fragte os til bundesligahåndbold i Hamborg, hvor vi skal se kampen i herrernes bundesliga mellem Hamburg og Lemgo, og det er siddepladser!

På tur til bundesligahåndbold i Flensborg 2015, HKØ – delegationen er på Lars Christiansen- Platz

Billetterne skal du ikke tænke på. De er hjemtaget, og udleveres ved ankomst i den nordtyske hovedstad. Der vil være drikkevarer, chips og kaffe i bussen. Er du mere sulten er det for egen regning.

Pris for HKØs dommere: kr. 50 – og deres ledsager: kr. 50.

Afgang fra Bankager Skolen kl. 11.00 og opsamling ved Hedensted Centeret kl. 11.15
Indkøb ved Fleggaard, kamp kl. 18.30. Husk pas!

Tak til Varmesmeden i Gedved v/ Henrik Rosenberg for det fine sponsorat til turen.

Fra Varmsmedens hjemmeside kan du læse følgende:

“Varme Smeden Henrik Rosenberg ApS blev etableret den 1. januar 2003.
Virksomheden bygger på 25 års erfaring i VVS-branchen. Kundekredsen omfatter både erhvervs/industri kunder og private kunder i hele Horsens og opland. Vi lever af tilfredse kunder, og arbejder ud fra nøgleordene: Kvalitet, alsidighed, troværdighed og god service.

For os er kvalitet i arbejdet og god dialog med kunderne kerneværdier. Det giver tilfredse kunder og sikrer, at vore løsninger holder i mange år”. Hvis du vil læse mere om firmaet, herunder tage kontakt via firmaets hjemmeside, som du linker til: HER

Vi vil ligeledes gerne takke Uwe Battefeld, der har stået for kontakten til håndboldklubben i Hamborg og herigennem gjort det hele muligt. Uwe deltager selv i turen.

Der er tilmelding til formand Henrik Bak på MobilePay 4701TW senest inden 7 dage.

Først til mølle!

Med venlig hilsen
Bestyrelsen som håber på/ forventer opbakning til turen.

Stemningen er altid i top på vores busture – 2015 turen til bundesligahåndbold i Flensborg var ingen
undtagelse – PÅ GENSYN

Man skal vende sig til ny afregningsform i den nye region 365 DHF Midt

Jeg har i denne weekend prøvekørt det nye afregningssystem for den kommende region, hvor man skal møde op i en hal midt om natten for at få sin afregning. I det her tilfælde fredag nat kl. 02.00 i Brøruphallerne. Jeg sov desværre over mig, fordi jeg skulle se X-faktorfinalen. Jeg ved ikke om Bjarke Kristensen fra Kjellerup kom, men så har han vel taget mit honorar med.

Ellers er pengene er spildt. Hvis man trykker på det røde kort kommer der en grinende påskehare frem, godt fundet på.

God jul Kreds 6