Generalforsamling og gallamiddag i maritime omgivelser på Horsens Lystbådehavn

Tekst og billeder: Bjarne Hay, webmaster Håndbolddommerklubben Østjylland

Årets generalforsamling i Håndbolddommerklubben Østjylland fredag den 14. april 2023 blev en hyggelig aften på Restaurant Pynten med den ordinære generalforsamling med et 60 års og et 50 års dommerjubilæum. Efterfølgende deltog dommernes påhæng i spisning med dans.

Til spisningen sad de fremmødte ved runde borde med en udsigt til det spirende forår på Horsens Lystbådehavn

Glassene blev fyldt op, og dørene blev lukket, det var tid til årets ordinære generalforsamling. Formand Henrik Bak bød de fremmødte dommere velkommen og bestyrelsens indstilling Leif Andersen påtog sig endnu engang rollen som dirigent for derefter at suspendere forsamlingen. Vi tog fat på uddelingen af de to pokaler og hyldede to jubilarer.

Den første pokal gik til Kalle Thygesen, der er trådt op i EHF dommernes rækker og har dømt sin første landskamp med makkeren Jakob Jæger Pagh. Udover anerkendelsen af starten på Kalles internationale karriere blev kåringen også motiveret med, at han er en rollemodel for vores unge dommere som han gerne giver en hjælpende hånd i øjenhøjde, og han har stadig begge ben på jorden. Pladen er fuld for Kalle, der tidligere i år også tog titlen som årets dommer i Kreds 6.

Per Jørgensen fik den anden pokal, og motivationen fra bestyrelsen var følgende:

“Vi har her en yderst loyal kollega, der altid har været der. Møder op når HKØ kalder, og bestemt tager sin tørn med kampe. Er egentlig fleksibel, men vil helst fløjte lokalt, så den nye automatiske
påsætning er ikke kandidatens opfindelse!
Per nyder samværet og vil selv med sin erfaring gerne have et servicetjek om året, altså en meget engageret håndbolddommer”.

Men vi var ikke færdige med at hædre:
Leif Andersen blev hyldet for 60 år med fløjten, et yderst sjældent jubilæum, hvor der bl.a. blev sagt:

“Kære Leif, du er med dit flotte jubilæum et solidt livstegn på, at det kan lade sig gøre at holde sig fit i en høj alder. Derfor er du et forbillede for de fleste. HKØ ønsker dig et stort tillykke og alt det bedste for dig og din familie i mange år fremover”.

Benny Andersen blev hædret for 50 år på de 20 x 40 meter. Et udpluk af talen til Benny lød:

“Kære Benny, du har netop rundet en yderst flot milepæl som dommer, nemlig hele 50 år. Du er også et forbillede, og du har samtidig vist en god fysik, som fik dig igennem alvorlig sygdom. HKØ og hele den nye region får god brug for dig og dit engagement, så vi vil ønske dig alt det bedste i årene fremover”.

Leif og Benny er æresmedlemmer af HKØ.

Som foreningens vedtægter foreskriver skulle vi igennem de sædvanlige punkter og tilsvarende beretninger.

Formand Henrik Bak sagde, at det har været et stille år, og at man fortsætter det daglige arbejde, der efterhånden drejer sig om sociale arrangementer, og pleje af vores medlemmers interesser.

Ole Futtrup sagde, at vi bakker op om dommerudvalget i den nye “Region Midt”, og vi har tiltro til, at der vil være en god dialog med dem. Vi er trygge ved, at der snart sidder gamle Kreds 6 folk i udvalget.

Håndbolddommerklubben Østjylland fortsætter som forening, og der blev vedtaget en vedtægtsændring, der betyder at der fremadrettet kan optages medlemmer fra det gamle Kreds 6. Vedtægtsændringen lyder:

“Som aktivt og passivt medlem kan optages de af DHF/DGI autoriserede håndbolddommere med gyldigt dommerkort med folkeregister bopæl i det gamle JHF kreds 6 anno 2022”.
Tak til medlemmerne for den gode debat omkring dette punkt.

Jeff Riegels der bliver næstformand i det nye dommerudvalg i regionen tog ordet og gav udtryk for, at man ønsker en god dialog med HKØ, selvom man gerne ser en stor dommerklub for hele regionen.
Han redegjorde for nogle af de udfordringer, som venter: “Dømselvkampe” op til U11 A herunder uddannelse af klubfolk til at dømme kortbanekampe.

Der blev ikke ændret på bestyrelsens sammensætning, da der var genvalg til formand Henrik Bak, Ole Futtrup og Kasper Commerou Pedersen.
Per Fischer og Henrik Sørensen kan kalde sig suppleanter.

Herefter kunne dirigent Leif Andersen lukke generalforsamlingen ned, og det var tid spisning og hyggeligt samvær. Der blev serveret en frisk forret, unghane bryst og pinakotta. Dertil øl, vin og vand ad libitum.
Efter spisningen blev der danset til en lokal spillemand. der blev hygget ved de små borde og stemningen steg hurtigt.

Tak til medlemmerne for opbakningen til vores forening herunder efterfølgende spisning i de smukke rammer på Restaurant Pynten. Vi ses til den store tur til Hamborg lørdag den 13. maj. Her er de røde lamper nu tændt: “Alt udsolgt”