Kredsdommersamling i Gedved med løbetest, balance og motivation

Søndag den 26. august 2018 var datoen hvor Dommerudvalget i Kreds 6 havde valgt at indkalde 3. divisions- og jyllandsseriedommerne samt udviklerne til den årlige ”sommersamling” op til sæsonen. 36 dommere og udviklere havde fundet vej til Gedved Hallen denne søndag morgen med omskifteligt vejr. Der var indtjekning i cafeteriet med gensynsglæde og morgenmad efterfulgt af informationer fra dommerudvalget. Der var løbetest og input fra coach og mentaltræner Mik Bechmann.

DSC_5682
DU formand Henrik Mouritsen kunne byde velkommen til 5 nye ansigter i kredsregi: Louise Smedegaard, Magnus Rasmussen, Martin Berker og Thomas Rich, alle fra Søhøjlandets Håndbolddommerklub. Sidstnævnte kommer fra Århus og har tidligere dømt i 1. division. Thomas indplaceres i 3. division.
 Fra Håndbolddommerklubben Østjylland var Caroline Schandorf Andersen ny. Der blev desuden informeret om de udviklere, der er tilknyttet til de forskellige grupper på kredsen herunder, at der er øget fokus på talenterne. Jakob Hansen og Ole Futtrup udvikler 3. divisionsdommerne, og hvert par får 2 udviklinger. Britta Simonsen Villadsen var med som ny udvikler i jyllandsserien.

Dommerinstruktør Henning Winther gik på med regelfortolkning, og han snakkede om de ændringer, der er kommet i fortolkningerne omkring de sidste 30 sekunder og ændringer omkring forvarselstegnet.
I den sidste del af lovfortolkningen var det tydeligt, at folk blev lidt fraværende og flakkende i blikket.
Man vidste, at løbetesten nærmede sig, og man blev suget ned i omklædningsrummet, hvor snakken dæmpes lidt og varmecremen kom frem.
Testen startede, og den fik hele armen og med gode tilråb fra de dommerkollegaer, der ikke var i det pågældende heat. Pludselig var det hele forbi og der blev klasket i hænder og givet dunk i ryggen.
Stemningen i omklædningsrummet var nu opløftet og i nogle af hjørnerne fandt man køletasker frem og der blev delt rundhåndet ud. Det var blevet bemærket, at man ikke skulle til regeltest, som vi plejer. Den er klaret hjemmefra elektronisk!

Den centrale påsætter Georg Danielsen informerede om påsætningen for den kommende sæson, og han kunne meddele, at der er rigtig mange kampe, der skal dømmes. Det kræver naturligvis, at der er styr på afbud og herunder, at man koordinerer dem med sin makker.

Højdepunktet er altid middagsmaden og i år var ingen undtagelse. ”Dommerkonerne” Kirsten og Pia stod i køkkenet og knoklede. Super tak for det. I bestod med topkarakterer!

Der var store forventninger til coach og mentaltræner Mik Bechmann fra Silkeborg, der skulle give dommerne et input med temaet: ”Motivation og balance”. Kald det bare: ”Mentaltræning for dommere”. Mik snakkede om, at sport er fantastisk, fordi man her kan udleve nogle ting, som man ikke kan andre steder.

DSC_5739
Han fortalte, hvordan vores hjerne fungerer, når vi er under pres og mister selvkontrollen og efterfølgende får moralske tømmermænd. Hvad er det for nogle mekanismer, der får os til at reagere som vi gør omkring vores instinkter, tanker og følelser?
Der var rigtig gode bidrag fra salen omkring, hvordan man kommer videre efter en fejl: ”Livet fortsætter jo” og ”det er kun en håndboldkamp”.
Der var substans i Mik Bechmanns mange indlæg og dommerne var denne eftermiddage mere end engagerede. Det var sgu’ godt Mik, men man bliver også brændt lidt af i hovedet i den sidste del af seancen!
Mik Bechmann gav hjemmeopgaver for til midtvejssamlingen den 17. december, hvor han vender tilbage.

Tak for en god søndag, hvor det hele blev rullet ud igen, så vi forhåbentlig er klar til den nye sæson med mange kampe.