Humlebi Cup 2019 Kreds 6 samlede de unge dommere

Talentudvalget i Kreds 6 havde valgt at indkalde kredsens unge talentfulde dommere til samling i forbindelse med Humlebi Cup i Brande i dagene 12.- 14. april 2019.
Det blev til masser af børnekampe, hygge i klasselokalet på skolen i Brande og god sparring fra de ansvarlige ledere fra Kreds 6: Caroline Schandorf, Christian Nicolajsen, Michael Jakobsen og Henrik Hansen.

Følgende unge dommere deltog i turen: Thomas Troelsen, Cecilie Madsen, Cecilie Andersen, Melanie Villadsen, Max Ifversen, Tobias Pagh, Martin Vestergaard og Rasmus Ross.

Melanie Villadsen og Thomas Troelsen har skrevet hver deres beretning fra weekendstævnet i det midtjyske. Tak til Henrik Hansen for matchende fotos.

DSC_6219

Melanie Villadsen og Thomas Troelsen er klar til Humlebi Cup 2019

Melanie Villadsens beretning:

I år var mit første år til Humlebi Cup. Mit største fokuspunkt var det sociale. Da Henrik Hansen hentede mig før stævnet, var jeg vildt nervøs for, hvordan det ville gå i forhold til det sociale. Jeg er stadig en relativ ny dommer, og jeg har ikke været med til de helt store arrangementer, så jeg kendte ikke rigtig nogen af de andre unge dommere. Jeg frygtede, at jeg gennem stævnet ville komme til at være meget alene. Den tanke blev dog hurtigt vendt.

Da vi ankom til Præstelundskolen fredag aften, blev der taget godt imod os, og efter mindre end 15 min kørte samtalerne bare derudad. Klassen var fyldt med terrarier med krybdyr, som vi fik snakket gevaldigt meget om. Der var selvfølgelig nogen, som var mere begejstrede for krybdyrene end andre.

De unge dommere, som allerede kendte hinanden, var virkelig gode til at tage imod os, som var de nye, og det var jo vildt fedt. Jeg er en af de yngre dommere, og jeg var den yngste dommer, der var afsted, men selvom alle andre er ældre end mig, synes jeg overhovedet ikke, at man mærker den aldersforskel. Alle snakker med alle, og man bliver ikke set ned på bare fordi, at man er yngre, hvilket jeg synes er vildt fedt, for så føler man sig ikke uden for på nogen måde.

Den første aften gik relativt hurtigt. Da vi havde fået redt vores senge, spist vores medbragte aftensmad og snakket en del, havde Caroline en regelquiz med til os, som omhandlede personlige straffe. Den progressive bestrafning er noget af det, jeg har flest problemer med, så quizzen hjalp mig til at få en bedre forståelse for det progressive.

Efter quizzen sad vi og hyggede os med nogle forskellige kortspil. Allerede efter den første aften føltes det som om, jeg havde kendt de andre i meget længere tid.

Lørdag stod på kampe. De første par kampe, jeg havde, var U10 kampe, hvilket jeg har dømt en del gange før. Den store udfordring for mit vedkommende var, da jeg skulle op og dømme U14 drenge som enedommer. Det var min første U14 kamp. Heldigvis var Michael Jacobsen der til at vejlede mig gennem kampen.

Det var selvfølgelig en stor udfordring for mig, da jeg har svært ved det progressive, som skulle bruges i den kamp. Jeg synes det var spændende at få sådan en udfordring, og det var helt klart en ting, som jeg lærte meget af. Senere på dagen blev jeg også kastet ud i 2-dommer systemet og fik æren af at dømme sammen med Caroline Schandorf. Det var vildt sjovt at få lov at prøve det af, men det var selvfølgelig også udfordrende, da man lige skal huske på, at man ikke længere dømmer alene. Alt i alt fik jeg dømt 5 kampe den dag.

Søndag stod på finalerne. Det var en lidt stressende dag, da 3 dommere forlod os lørdag, så vi var pludseligt et mindre antal, som skulle fordeles på rigtig mange kampe. Vi startede ud med nogle slutspilskampe i Brande-hallerne. Jeg fik igen æren af at prøve 2-dommer systemet af med Caroline i den første kamp, som var en U10 pige kamp. Efterfølgende havde jeg 2 U10 drenge kampe som enedommer.

Efter kampene i Brande-hallerne måtte Caroline og jeg låne Martins bil, så vi kunne drøne videre til Søndermarkshallen, hvor vi skulle dømme U10 finalerne. Det var stressende at skulle så hurtigt videre, men sådan blev det nødt til at være, da vi var så få tilbage. Caroline kunne ikke finde sin pung, hvilket heller ikke gjorde situationen nemmere.

Jeg synes selv at Caroline og jeg dømte 2 gode finaler i 2-dommer systemet. Efter de sidste finaler var blevet afgjort, satte vi os ud i cafeteriet og lavede en evaluering af, hvordan vi syntes det var gået, og hvad vi havde fået ud af weekenden.

På denne weekend synes jeg, at jeg har udviklet mig rigtigt meget i forhold til 2-dommer systemet. I starten havde jeg svært ved at holde kontakt til Caroline under kampen. Jeg glemte også nogle gange, at jeg ikke var enedommer, og kom til at kigge for meget på spillet som måldommer. I de sidste 2-dommer kampe følte jeg at jeg havde fået ret godt styr på 2-dommer systemet, men der er selvfølgelig altid noget at arbejde på. Jeg skal fremover arbejde med den progressive bestrafning og salgsarbejdet.

Alt i alt synes jeg, at det har været en rigtig god weekend. Jeg vil helt klart gerne med til flere arrangementer med de andre unge dommere.

Thomas Troelsens beretning:

Her i år var fokuspunkterne introduktion til 2 dommersystemet for alle de nye unge dommere, og fokus på udvikling og sammenhold generelt. Alle opgaverne synes jeg gik helt fint, og jeg synes selv, at mit fokuspunkt var det sociale. Jeg var den mest erfarne, efter Caroline og Christian Nicolaisen, så fik jeg ikke så mange udviklinger i mine kampe, og er helt fair i min synsvinkel, men jeg kunne godt have tænkt mig nogle flere.

Dette er mit 2. eller 3. år til stævnet, og som altid var det en skøn oplevelse. I år blev jeg hentet af Martin Westergaard, en ny, men ældre dommer. Dette var hans første år til Humlebi Cup. Vi tog op til Præstelundskolen, hvor vi var indkvarteret. Her var vi de første, og vi ventede på, at de andre ville komme, så vi kunne give dem en overraskelse.

Vi havde nemlig fået en klasse med en masse krybdyr, og det blev et meget sjovt emne. Vi fik også besøg af nysgerrige børn, der gerne ville se dem, hvilket gjorde vi ikke kun var sociale som dommere, men også i vores indkvartering. De dommere, som var med til stævnet, var Max, Caroline, Martin, Christian, Cecilie Madsen, Cecilie Andersen, Melanie, Rasmus, Tobias og selvfølgelig mig.

De to ansvarlige var Henrik og Michael. Jeg kendte allerede: Max, Martin, Caroline, Christian og Cecilie Madsen, men de ny dommere kom med en helt anden energi, som var rigtig fedt for os alle sammen. Inden aftenen var ovre, var det som om, at vi allerede kendte hinanden i forvejen. Caroline havde igen, igen en regelquiz med til os, og alle bød ind med deres gode og “dårlige” svar.

Om morgenen var en masse trætte, fordi de ikke kunne sove. Jeg sov fantastisk. Jeg havde en hyggelig U10 pige kamp til at starte på og så 3 U14 drenge kampe med knald på 2 af dem. De 2 kampe, der var knald på, gik jeg og hyggede med Max, mens jeg i den 3. havde fornøjelsen med Christian. Jeg sluttede af med en U10 pige kamp, som var den 2. sidste kamp om lørdagen.

I alle de breaks, jeg havde, gik jeg rundt og kiggede på de forskellige. Jeg kunne give nogle få fif, når de havde pause om, hvad de skulle arbejde med? Om aftenen tog vi hen til Søndermarkshallen for at spise. Der skete ikke det helt store, men inden vi lagde os til at sove, havde de 2 Cecilier forladt os.

Søndag var finaledag. Vi startede selvfølgelig ud med nogle sidste slutspilskampe i Brandehallerne. Herunder for det meste U10 og lidt U12. De der skulle dømme finaler skulle låne en bil og drøne hen til Søndermarkshallen, hvor de havde ca. 10 min til kampstart.

Det var lidt problematisk. Jeg fik ikke set nogen af U10 finalerne og ganske lidt af U12 finalerne. Herefter dømte Max og jeg et brag af en U14 pige finale, mens vi i drengekampen måske “haltede” lidt. Vi sluttede af ude i cafeteriet, hvor vi alle sammen diskuterede Max’ og min finalekampe og derefter snakkede om, hvad vi synes, vi havde lært til det her stævne.

Jeg synes selv, jeg skal arbejde mere på mit salgsarbejde og zonerne i 2 dommerkampe. Caroline sluttede af med at spørge om, hvad jeg synes jeg havde gjort godt, og jeg svarede selvfølgelig, at det var at få nogle tilskuere til at “holde deres mund”, hvilket Max havde set og var helt enig i. Alt i alt var det et hyggeligt stævne med en masse nye bånd, og jeg glæder mig til næste år og håber alle de andre også syntes, det var fedt.