35 dommere mødte op til opstartsmøde i vante rammer i Gedved

Så er der samling på tropperne igen, der skal bankes rust af inden sæsonstarten!

Tingene var helt normaliseret i forhold til de mange corona restriktioner der har været, da der onsdag den 25. august blev afholdt det obligatoriske opstartsmøde i Håndbolddommerklubben Østjyllands regi på vores normale hjemmebane i Gedved Hallens cafeteria.

Af Bjarne Hay

Ole Futtrup bød velkommen på HKØs vegne og Henning Winther gik på med lovfortolkningen og de mange temaer, der var sat på programmet til dette års møde.
Han opfordrede som det første alle til at læse regelbogen mindst 1 gang om året og gerne mere.
Den gik vist rent ind hos de fremmødte dommere. Og for en god ordens skyld er der linket til spillereglerne: HER

Årets temaer var: Regelbrud i forhold til dommerskøn, situationer hvor man smider bolden væk, kastenes udførelse, målkast, spiller i feltet og overtrådt, fløjsituationer (angrebsfejl contra forsvarsfejl).

Kortbanekampene er kommet for at blive, derfor gav det mening at Henning opfriskede disse, samtidig med at der blev snakket kommunikation, etik og moral omkring afviklingen af disse kampe.
Du kan læse kortbanereglerne: HER
Tak til Henning for en grundig og velstruktureret gennemgang af lovstoffet.

Det var nu tid til den altid velsmagende møde- platte: Franskbrød med rullepølse og ost og masser af sennep til. Sky og løg som vi kan lide det,  sodavand og kaffe. Tak til de HKØ ledere, der stod i deres ansigts sved og tilberedte det i cafeteriaets køkken lang tid før vi andre tjekkede ind.

Kredsens påsætter Georg Danielsen gik på, og startede med at sige, at han ikke håber at antallet af hold falder for meget til den kommende sæson og fra kredsens side følger man udviklingen med spænding. Han opfordrede ligeledes alle dommere til at være klar til træningskampene.

Håndbold på kort bane herunder U9 og U11 vil fra den kommende sæson fylde 30- 40% af alle ungdomskampe. Georg sagde, at det er vigtigt, at de dommere, der dømmer her skal gå positivt ind i det, ellers skal man takke nej og sende ham en mail, og det vil så blive registreret i Haandoffice.

Georg brugte i modsætning til de tidligere år ikke lang tid på Haandoffice, men sagde dog at man skal melde afbud i her og ikke til ham.

Vi ved jo godt hvad det drejer sig om: Få nu opdateret din tilgængelighed og dine afbud i god tid.

Ole Futtrup rundede af med at takke de fremmødte og sagde at dommerklubberne i kreds 6 er inviteret til et møde med kredsen om sammenlægningen af kredsene til regioner.
Dejligt at dommerklubberne bliver hørt og sidder med ved bordet.

Ole kunne desuden fortælle at HKØ har en tur til en håndboldkamp i Hamborg i støbeskeen den 12. eller 13. februar. Turen arrangeres sammen med Uwe Battefeld, der har gode forbindelser til Hamborg, der skal møde Füchse Berlin. Mere om turen senere.
Ellers er der generalforsamling på Bjerre Kro fredag den 3. september kl. 18.00. Det har været nødvendigt med tilmelding her.

Løbetesten for de lokale dommere afvikles med tilmelding i Haandoffice lørdag den 18. september, se indkaldelse med løbekrav på hjemmesiden.

God sæson til alle, træningskampene kommer nu, så vær klar!