Gensynsglæde da 60 kreds 6 dommere fik en på opleveren i Elkjær

Fællesmøde 2020:
af Bjarne Hay, håndbolddommer Kreds 6

Grundet corona-tiderne var dette års fællesarrangeret af kreds 6 og klubberne flyttet til den lille hyggelige by Elkjær, som var mere end klar til at tage imod dommerne fra de tre dommerklubber.
Aftenens højdepunkt var et speedforedrag af GOGs cheftræner Nicolej Krickau, der konstant satte de fremmødte i spil med sin direkte tilgang til dommerne.
Aftenen bød på flere overraskelser, som da hjemmeværnet måtte komme DU formanden til undsætning. Dagen onsdag den 16. september 2020 blev en god dag.

Den var der ingen der havde set komme, DU formand Mike Thygesens nye spindoktor: Hjemmeværnsmanden Basse fra Rårup

HKØ-delegationen havde afsæt i Torsted Hallen, hvor bestyrelsen havde skaffet en bus med tilhørende mundbind, og det blev en hyggelig tur. Den gik ud ad Vestvejen i det tiltagende efterårslandskab, og vi ramte afkørslen mod Elkjær.

Ved ankomsten fik de fremmødte dommere en sandwich og en sodavand at styrke sig på, og så startede mødet, hvor coronaen bestemte afstanden mellem stolene: 1 meter.

Jeff Riegels fra dommerudvalget i Kreds 6 bød velkommen og sagde, at han havde glædet sig til mødet med de mange dommere. Der blev flyttet lidt rundt på programmet, da aftenens foredragsholder Nicolej Krickau var kaldt til sponsormøde i GOG og først kunne komme senere.

Kredsformand Palle Bækby gik på og også her var det coronanen, der dominerede. Han glædede sig over, at alle kampe i Kreds 6 bliver dømt, en beslutning der er taget i kredsbestyrelsen og som høster anerkendelse i andre kredse.
Palle sagde, at det er rart at få lukket op igen, og selv om der er mange træningsturneringer og kvalturneringer, der er aflyst, bliver der drøn på, når det hele starter op fra 1. oktober. Det ser ud til, at der er lige så mange hold som sidste sæson, og der vil være flere kampe på højt niveau, da der er fri tilmelding til nogle af ungdomsdivisionerne. 
Palle sluttede af med at ridse nogle af coronatilpasningerne op: Tvungen hilsepligt er afskaffet, coronafbud sidestilles med snevejrsafbud, og der vil være mere tid mellem kampene, så der kan sprittes af og gøres rent.

Det var tid for dommerudvalgsformand Mike Thygesen at tage over, og han sagde, at der er 125 aktive dommere i Kreds 6, det er for lidt, derfor er det vigtigt at alle kommer til opstartsmøderne og får lavet regeltesten. Mike glædede sig over, at der er 3 talentpar fra Kreds 6 med under Koordinationsgruppe Vest.
Han bød det nye DU medlem Louise Smedegaard Meic velkommen, og sagde at det er vigtigt at styrke de forskellige netværk mellem dommerne, senest er der lavet et initiativ for de unge dommere, hvor de er ude at se et erfarent par dømme med efterfølgende evaluering. 

Efter det korte indlæg gik Mike fuldstændig kold og mistede her initiativet. Heldigvis var det ventet, og gode kræfter i kredsen havde indkaldt hjemmeværnet, der var repræsenteret ved Basse fra Rårup. Han fik med sine skarpe spørgsmål og egen selvransagelse hurtigt formanden på ret køl. Den kontante hjemmeværnsmand var imponeret af, at dommerne kan tåle al den skældud, som de får. Selv måtte han også indrømme, at han som mangeårig serie 6 spiller i Rårup har gjort hvad han kunne for at jage fodbolddommerne væk.

Den korteste afstand mellem mennesker, selv i disse coronatider er stadig et smil, så må vi sige at hjemmeværnshumoren gik rent ind. De dommere der fik en tur med “stålbørsten” her, skal huske på at det er en ære at blive nævnt, selvom sandheden er ilde hørt.

Årets dommer i Kreds 6 er en tilbagevendende begivenhed, og alle var enige om, at der var tale om en kåring da Silkeborgdommeren Michael Jakobsen fik overrakt vin og pokalen af Mike. Michael har gjort en enestående indsats som ansvarlig for ungegruppen i kredsen, samtidig med at han er en flittig og dygtig dommer, der som så mange andre i forsamlingen har opkvalificeret sig selv fra koldkrigsdommer til en respekteret kampleder.

Det var tid til dommerforkælelse og de forventningsfulde deltagere blev i gåsegang ledt op til grillhytten, hvor der blev trakteret med store grillpølser og øl fra Grauballe Bryghus i Silkeborg. Lars Hansen fra Silkeborg præsenterede de to øl med stor overbevisning, og der blev hygget ved bordene, selvom der blæste en kølig brise.
Stemningen har aldrig været bedre, og man bænkede sig på tværs af dommerklubberne, det var tydeligt at det her, har vi bare savnet under coronaen.

Nicolej Krickau var ankommet fra Svendborg og turen gik tilbage til hallen og stolene med den store afstand. Nicolai tændte sin computer og den første slide, der gik i luften var: “I forstår ikke en skid”.
Dommerne valgte ikke at gå i sort, men tog kampen, op ikke mod, men med den “speedsnakkende” træner. Nicolai, der har stor succes i det fynske, er håndboldnørd og kørte rundt med os da han viste klip fra GOGs kampe, her fortalte han at dialogen med dommerne kan være lidt anstrengt, men at alle trods alt er blevet bedre til at kommunikere. 

Nicolej spurgte ind til, hvornår de tilstedeværende dommere sidst har været på kursus og foreslog et dommerakademi for de dommere der har de store ambitioner. Han mener reglerne fylder for meget og at dommerne fløjter for meget, så kun 5 % af tiden på akademiet skal bruges på spillereglerne. Fysisk træning, kommunikation og spilforståelse skal fylde klasselokalet. Professionelle dommere i ligaen ser også dagens lys, hvis det står til ham.

Det er første gang jeg har hørt Nicolej Krickau, men han fortjener stor ros for at åbne dommerne op ved at være provokerende og inspirerende.

Nicolej er bosiddende i Torsted i Horsens og også træner for et U7 hold. Her er han med på, at det er en helt anden trænerprofil, der her er brug for i forhold til jernmanden, der blæser igennem fra GOGs bænk.
Forsamlingen var begejstret for turen i vridemaskinen og kvitterede med store klapsalver.

Der blev sagt tak for i aften, og ja det var en god aften. Jeg håber, at de som læser denne beretning, men som ikke var til stede, føler de er gået glip af rigtig meget af det gode, som vi fik og har savnet under coronaen.