Ungearrangement lørdag den 12. september 2020: Ligakamp i Skanderborg

Af Henrik Hansen, medansvarlig i ungegruppen i Kreds 6

 9 unge dommere fra Kreds 6s ungegruppe var igen samlet til en håndboldkamp, denne gang på Fælleden i Skanderborg til herre ligakampen mellem Skanderborg Håndbold og TMS. Ringsted. En kamp som Skanderborg i øvrigt vandt 29- 25.

Michael Jakobsen og jeg var de to ledere, der førte de unge dommere igennem dagens program. Der var stillet et mødelokale til rådighed og som indledning blev der sat fokus på den kommende sæson og især de mange Covid 19 regler, der sætter dagsordenen i disse tider.

Udvikler Jens Nybo udfordrer de unge Kreds 6 dommere omkring dagens temaer.

Kampens 2 dommere: Lasse Wahlstrøm og Jonas Primdahl fortalte de unge dommere om deres fokus i forhold til den kamp, de skulle ind og dømme.

Tilstede var også deres observatør: Jens Nybo, der også bidrog aktivt og han glædede sig over, at der var kvindelige dommere tilstede.

Dommerne havde valgt at sætte fokus på 7 mod 6 spillet, den progressive bestrafning og kommunikation med spillerne.

Observatøren Jens Nyborg udfordrede tilhørerne ved at stille dem spørgsmål omkring ovenstående emner.
Herefter gik de to yngste dommere i ligaen i omklædningsrummet, da de skulle have en mulighed for at være der en time før kampstart.

Så fortalte Jens Nybo om sin egen karriere som international dommer, hvor han dømte Champions League kampe. Højdepunktet var en kamp i Rein Neckar Löven med Leif Poulsen som makker. Her var det 11. 000 tilskuere, der satte den festlige kulisse.

Jens måtte dog opgive sin dommerkarriere grundet skader. Han har nu været observatør i ligaen i 8 år. Han forlod dommerne, da han skulle være ved tidtagerbordet 45 minutter før kampstart.

Selve kampen blev domineret af Skanderborg, Ringsted fulgte med til 6- 6 og de var herefter foran med et mål flere gange. Skanderborg endte med at trække det længste strå, da TMS løb tør for kræfter.

Efter kampe gik de unge dommere tilbage til mødelokalet, hvor Jens Nybo var den første der ankom, og efter en kort smalltalk med dommerne, spurgte han ind til, hvad de unge dommere havde observeret i kampen. Lasse og Jonas kom ind og alle fik en snak om kampens afvikling.

Der blev igen stillet skarpt på de temaer, der var rejst før kampen og det kom der en rigtig god dialog ud af, hvor alle var aktive omkring de enkeltes observationer. De unge dommere var enige om, at Lasse og Jonas havde dømt en rigtig god kamp.

Det skal dog for god ordens skyld siges, at de unge dommere ikke deltog i selve udviklingen af dommerne og at observatør Jens Nybo selvfølgelig heller ikke udtalte sig konkret om dommernes præstationer i kampen. Selve Kreds 6 arrangementet for de unge dommere blev afslutningsvis evalueret, og det blev aftalt, at der skal være flere arrangementer i løbet af sæsonen. Tak til de unge dommere for deres fremmøde og en god dag. Michael og jeg håber I er klar til nye udfordringer.

En stor tak til Lasse, Jonas og Jens fordi de lukkede os ind i deres univers. Også en stor tak til den arrangerende klub Skanderborg Håndbold, der altid samarbejder omkring vores aktiviteter.