Kort kredsdommersamling i Gedved Hallen anno 2020 skabte stor gensynsglæde i en coronatid

Af Bjarne Hay, Webmaster Håndbolddommerklubben Østjylland

Godt at se dig igen, Morten Lefty og Georg Danielsen hilser med coronaafstand

37 dommere fra serie 1 til 3. division var indkaldt til den årlige sommersamling i august, og samlingen med det skrabede coronaprogram blev en succes, da alle bestod de testkrav, der var udstukket til de forskellige rækker. DU formand Mike Thygesen gjorde kritikkerne til skamme og løb level 5, 7 i opvisningsstil.

Kl. 10. 00 var løberne klar til den store løbeeksamen, hvor tempoet op gennem testen er kraftigt stigende. Dommerne gav sig fuldt ud og de, der havde mest overskud, hjalp de mere udfordrede løbere, der lige skulle have den sidste coaching inden målstegen ventede.

Regeltesten er taget online, så efter Rasmus Frederiksens oprykningsforfriskninger i omklædningsrummet, blev der orienteret om den kommende sæson, der i høj grad er styret af den coronatid, vi lever i.

Mike Thygesen og påsætter Georg Danielsen stod for informationen, og det blev påpeget at sikkerheden omkring kampene er vigtig, der er ingen hilsepligt, der er større pauser mellem kampene, der sprittes ekstra af ved dommerbordene og omklædningsrummenes rengøring optimeres. Hilsepligten er suspenderet.
Det er ikke dommernes pligt at tilse at corona- reglementet i hallen bliver overholdt. Uregelmæssigheder indberettes.

Børnehåndbolden starter først op i sidste weekend i september og første weekend i oktober,
De to landspokalturneringer for herrer og damer gennemføres, mens andre cupturneringer lige som diverse træningsstævner aflyses.

Den udviklingsansvarlige i DU Bjarke Søndergård sagde at parsammensætningerne laves efter retesten den 24/ 9.

Mike og Georg udtrykte deres store bekymring for håndboldens fremtid, herunder dommerne.
Det er vigtigt, at alle møder op til OB- møderne og til det store fælles møde den 16/ 9 i Grindsted. Som altid: Tilmelding i Håndoffice.

Der blev sagt tak for i dag og de mange dommere hastede hjem til resten af lørdagen. Vi ses til OB- møderne og det store fællesmøde i Grindsted.